JADŁOSPIS
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
poniedziałek 19.04.2021 r. |
||
chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor malinowy, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4) |
zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż z jabłkami i cynamonem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5) |
chleb graham z masłem, pasta z makreli wędzonej ogórkiem i cebulką, ,herbata z cytryną, jabłko (1,3,4,10) |
wtorek 20.04.2021r. | ||
płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, polędwica sopocka, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4,) |
zupa rosół z makaronem, pałki drobiowe, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem i sezamem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5) |
sok pomarańczowy 100%, ciasteczka zbożowe bezcukrowe (1,4,10) |
środa 21.04.2021 r. | ||
bułka baton z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, banan |
zupa krupnik z ziemniakami, |
chleb graham z masłem, pasztet naturalny pieczony, sałata lodowa, herbata z cytryną, crispy jabłkowe (1,7,10) |
czwartek 22.04.2021 r. | ||
kaszka kukurydziana na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka luksusowa, kalarepka, herbata ziołowo-owocowa, pomarańcze (1,4,10) |
zupa brokułowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaczki z koperkiem, buraczki czerwone z cebulką i jabłkiem kompot wieloowocowy (1,2,4,5) |
kisiel na mieszance kompotowej z jabłkiem (wyrób własny), ryż preparowany, woda niegazowana (1) |
piątek 23.04.2021 r. | ||
bułka zwykła z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata ziołowo-owocowa, kakao, jabłko (1,4,8) |
zupa cebulowa z grzankami, ryba w cieście, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5) |
rogalik z dżemem truskawkowym 100%, herbata z cytryną, (1,10) |
W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe
Nr | Alergen | Występuje w produktach i posiłkach |
1. |
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
|
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. | Jaja i produkty pochodne | Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. | Ryby i produkty pochodne | Składnik kotletów rybnych, past do śniadań. |
4. |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
|
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. | Seler i produkty pochodne | Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. | Nasiona sezamu i produkty pochodne | Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. | Dwutlenek siarki | Składnik suszonych owoców. |
8. | Kakao | Napoje, desery. |
9. | Gorczyca | Składnik musztardy. |
10. | Cytrusy | Owoce, desery |
Wersja XML