JADŁOSPIS
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
poniedziałek 18.01.2021 r. | ||
chleb wieloziarnisty z masłem, szynka gotowana wędzona, pomidor, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, morela suszona (1,4,7) |
żurek śląski z jajkiem i ziemniakami, ryż biały z jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5) |
chleb graham z masłem, pasta z łososia z serem białym, cebulką i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną, gruszka (1,3,4,10) |
wtorek 19.01.2021r. | ||
kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, kiełbasa z fileta drobiowego, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, banan (1,4) |
zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym, kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, ogórek zielony, kompot wieloowocowy (1,2,4,5) |
kisiel na mieszance kompotowej (wyrób własny), ryż preparowany, woda (1,10) |
środa 20.01.2021 r. | ||
chleb wieloziarnisty z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, sałata masłowa, rzodkiewka kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,2,4,) |
zupa z kapusty włoskiej i zielonego groszku na wywarze warzywnym, knedle z serem, marchewka z jogurtem greckim i chrzanem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5) |
chleb graham z masłem, pasztet naturalny, papryka, herbata z cytryną, mandarynka (1,4,10) |
czwartek 21.01.2021 r. | ||
zacierka na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka luksusowa, ogórek zielony, herbata ziołowo-owocowa, crispy jabłkowe (1,4,) |
zupa krem z brokuła na wywarze warzywnym, faworek drobiowy w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki z koperkiem, duszona kapusta w ziołach, kompot wieloowocowy (1,2,4,5) |
deserek ryżowy z rodzynkami, herbata z cytryną (1,4,10) |
piątek 22.01.2021 r. | ||
bułka graham z masłem, ser żółty „Gouda”, pomidor, herbata ziołowo-owocowa, kakao, marchewka do chrupania (1,4,8) |
zupa z fasolki szparagowej , ryba „Miruna” w warzywach, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy (1,3,4,5) |
drożdżówka z jabłkiem, herbata z cytryną (1,2,4,10) |
W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe
Nr | Alergen | Występuje w produktach i posiłkach |
1. |
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
|
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. | Jaja i produkty pochodne | Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. | Ryby i produkty pochodne | Składnik kotletów rybnych, past do śniadań. |
4. |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
|
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. | Seler i produkty pochodne | Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. | Nasiona sezamu i produkty pochodne | Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. | Dwutlenek siarki | Składnik suszonych owoców. |
8. | Kakao | Napoje, desery. |
9. | Gorczyca | Składnik musztardy. |
10. | Cytrusy | Owoce, desery |
Wersja XML