Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 18.01.2021 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, szynka gotowana wędzona, pomidor, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, morela suszona (1,4,7)

żurek śląski z jajkiem i ziemniakami, ryż biały z jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta z łososia z serem białym, cebulką i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną, gruszka (1,3,4,10)

wtorek 19.01.2021r.

kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, kiełbasa z fileta drobiowego, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, banan (1,4)

zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym, kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, ogórek zielony,  kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

kisiel na mieszance kompotowej (wyrób własny), ryż preparowany, woda (1,10)

środa 20.01.2021 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, sałata masłowa, rzodkiewka kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,2,4,)

zupa z kapusty włoskiej i zielonego groszku na wywarze warzywnym, knedle z serem, marchewka z jogurtem greckim i chrzanem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasztet naturalny, papryka, herbata z cytryną, mandarynka (1,4,10)

czwartek 21.01.2021 r.

zacierka na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka luksusowa, ogórek zielony, herbata ziołowo-owocowa, crispy jabłkowe (1,4,)

zupa krem z brokuła na wywarze warzywnym, faworek drobiowy w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki z koperkiem, duszona kapusta w ziołach, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

deserek ryżowy z rodzynkami, herbata z cytryną  (1,4,10)

piątek  22.01.2021 r.

bułka graham z masłem, ser żółty „Gouda”, pomidor, herbata ziołowo-owocowa, kakao, marchewka do chrupania (1,4,8)

zupa z fasolki szparagowej , ryba „Miruna” w warzywach, ziemniaki z koperkiem,  kompot wieloowocowy (1,3,4,5)

drożdżówka z jabłkiem, herbata z cytryną  (1,2,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Wersja XML