Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 05.12.2022 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4)

zupa z selera i marchewki z ziemniakami i śmietaną 12% na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka), makaron z serem i cynamonem, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,4,5) chleb graham z masłem, pasta z  makreli wędzonej w pomidorach, sałata lodowa, herbata z cytryną, gruszka (1,3,4,10)
wtorek 06.12.2022 r.
płatki jaglane mleku, chleb graham z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, banan (1,4)

zupa grysikowa z groszkiem na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka), kotlet mielony z siemieniem lnianym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,4,5)

budyń waniliowy (wyrób własny), chrupki kukurydziane pałki, woda niegazowana (1,2,4)
środa 07.12.2022 r.
kanapka z masłem, pasta jajeczna z serem żółtym i kukurydzą, szczypior, rukola, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, mandarynka (1,4,)

zupa porowa na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka), kopytka ze szpinakiem, marchewka z sokiem pomarańczowym i sezamem, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,4,5,10)

chleb graham z masłem, pasztet pieczony, pomidor, sałata lodowa, herbata z cytryną, jabłko  (1,4,10)
czwartek 08.12.2022 r.
kasza manna na mleku, chleb graham z masłem czosnkowym, polędwica sopocka, ogórek zielony, rukola, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4)

zupa krem z brokuła na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka), kotlet schabowy, ziemniaczki z koperkiem, surówka z rzepy białej z cebulką i jogurtem, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)  (1,2,4,5)

kisiel na mieszance kompotowej z jabłkiem (wyrób własny), ryż preparowany, woda niegazowana (1)
piątek  09.12.2022 r.
bułka grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4,8)

zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka), %, ryba Miruna w warzywach, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)  (1,2,3,4,5)

drożdżówka z jabłkiem,  herbata z cytryną (1,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Wersja XML