Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 26.10.2020 r.

chleb graham z masłem, szynka luksusowa, papryka, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4)

zupa grochowa z ziemniakami, makaron serem i cynamonem, kompot wieloowocowy  (1,4,5)

chleb wieloziarnisty  z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną, banan (1,4,10)

wtorek 27.10.2020 r.

kasza manna na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica drobiowa, sałata roszponka, herbata ziołowa,  pomarańcze (1,4,10)

zupa pomidorowa z ryżem, filet drobiowy w sosie porowym, ziemniaczki z koperkiem, buraczki czerwone z cebulką i jabłkiem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

babka piaskowa, herbata z cytryną, gruszka  (1,4,10)

środa 28.10.2020 r.

chleb graham z masłem, kiełbaski drobiowe, ketchup, kalarepka , kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4)

zupa krem z dyni z grzankami, kotlet z kaszy gryczanej z serem białym, ziemniaczki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy   (1,2,4,5)

chleb wieloziarnisty z masłem, pasta z łososia i awokado, sałata maślana, herbata z cytryną, morela suszona

(1,3,4,7,10)

czwartek 29.10.2020 r.

płatki jaglane na mleku, chleb wieloziarnisty  z masłem czosnkowym,         polędwica sopocka, rzodkiewka , herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4,)

rosół z lanymi kluseczkami, kotlet schabowy, ziemniaczki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty z cebulką i jabłkiem,  kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

jogurt z galaretką i mandarynkami, chrupki kukurydziane pałki,  woda (1,4,10)

piątek 30.10.2020 r.

bułka baton z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek zielony, kakao, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,2,4,8)

zupa jarzynowa z ziemniakami, pulpety rybne z suszonymi pomidorami, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z jogurtem i chrzanem (lekka), kompot wieloowocowy (1,3,4,5)

deserek ryżowy z gruszką i kiwi,  herbata z cytryną, (1,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Wersja XML