Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 27.09.2021 r.

chleb mieszany z masłem, szynka wędzona gotowana, papryka kolorowa, kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4)

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, makaron ze szpinakiem i serem, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

 

chleb graham z masłem, pasta z makreli wędzonej w pomidorach, ogórek kiszony, herbata z cytryną, gruszka (1,3,4,10)

wtorek 28.09.2021r.
zacierka na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica drobiowa, pomidor malinowy , herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4,)

rosół z lanymi kluseczkami na wywarze mięsnym, kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, surówka szwedzka, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

biszkopty bezcukrowe, sok pomarańczowy 100 % (1,10)

środa 29.09.2021r.

chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbaski delikatesowe drobiowe na gorąco, ketchup „Pudliszek”, ogórek zielony, kawa inka, herbata  ziołowo-owocowa, banan (1,4,10)

zupa ogórkowa z ziemniakami, racuchy z koktajlem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb mieszany  z masłem, pasta jajeczna z kukurydzą, sałata lodowa,  herbata z cytryną, mandarynka (1,2,4,10)

czwartek 30.09.2021 r.

płatki jaglane na mleku, chleb graham z masłem, kiełbasa krakowska parzona, pomidor, herbata ziołowo-owocowa, arbuz (1,4,)

zupa brokułowa z ryżem na wywarze warzywnym, wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

kisiel na mieszance kompotowej z jabłkiem (wyrób własny) , wafle ryżowe, woda niegazowana (1)

piątek  01.10.2021 r.
bułka baton z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao, herbata ziołowo-owocowa, śliwka suszona   (1,4,7,8)

zupa żurek z jajkiem na wywarze warzywnym, makaron z tuńczykiem w sosie ziołowym, bukiet warzyw z wody, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

babka piaskowa, herbata z cytryną, jabłko (1,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Wersja XML