Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 24.01.2022 r.

chleb mieszany z masłem, szynka wędzona gotowana, papryka kolorowa, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4,)

zupa jarzynowa z ziemniakami, ryż z sosem waniliowym z żurawiną, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta rybna w pomidorami, sałata lodowa, herbata z cytryną, banan (1,3,4,10)

wtorek 25.01.2022 r.
płatki jaglane na mleku, chleb mieszany z masłem, kiełbasa z fileta drobiowego, pomidor, rukola, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4)

 

zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

kisiel na mieszance kompotowej z jabłkiem (wyrób własny), chrupki pałki kukurydziane, woda niegazowana (1,4,)

środa 26.01.2022 r.

chleb wieloziarnisty  z masłem, delikatesowe drobiowe na gorąco, ketchup „Pudliszek”, ogórek zielony, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, mandarynka (1,4,10)

zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, jajko w sosie musztardowym, marchewka z jabłkiem i sezamem, kompot wieloowocowy ( 1,2,4,5)

kanapka z masłem, ser żółty, pasta warzywna ze słonecznikiem, herbata z cytryną, jabłko (1,4,10)

czwartek 27.01.2022 r.

płatki owsiane na mleku, chleb graham z masłem czosnkowym, szynka luksusowa, papryka, roszponka, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4,10)

zupa porowa z ziemniakami, gulasz z szynki, kasza jęczmienna, surówka z kwaszonej kapusty z jabłkiem i cebulką, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

kasza jaglana z gruszką i rodzynkami, herbata z cytryną (1,7,10)
piątek  28.01.2022 r.

bułka baton z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym i jogurtem, kakao, herbata ziołowo-owocowa, sałata, crispy jabłkowe (1,2,4,7,8)

zupa krem z marchewki i dyni, ryba miruna w warzywach, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy (1,3,4,5)

rogalik z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata z cytryną,  (1,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Wersja XML